I.
PROFESSIONEL BAGGRUND

Jeg fik en Bachelor of Arts magna cum laude i psykologi fra Hardin-Simmons Universitet i 1955. Jeg sluttede af som Master of Divinity cum laude på Union Theological seminary of New York i 1959. Jeg fik en doktorgrad i filosofi, religion og filosofi fra Duke University i 1963.

Jeg har tidligere været udnævnt og fuld tid på fakultetet i Afdelingen for filosofi ved University of Texas i El Paso fra 1962-65, steg til rang af lektor i afdelingen for religion på Trinity San Antonio-universitetet fra 1965-69, i Afdelingen for Religiøse Studier ved University of Windsor i Ontario, Canada, fra 1969-75 steg til rang af professor. Siden 1973 har jeg beklædt en stilling som professor i religiøse studier ved Southern Methodist University og var dekan på Fakultetet for Religiøse Studier fra 1975-86 og fra 1993 til nu.

Jeg har længe været fuldtidsmedlem med god status i det amerikanske universitetsprofessorat, American Academy of Religion, samfundet for det videnskabelige studium af religion, amerikanske teologiske samfund, canadiske samfund for studiet af religion, canadiske teologiske samfund, siddet i rådet for studiet af religion, og jeg har ledet et nationalt kontor under forskellige professionelle komitéer eller arbejdet på redaktionerne i de fleste af disse faglige foreninger.

Jeg er filosof for religion og kultur med speciel kompetence i religioner i moderne tid. Som sådan har jeg primært med skiftende former for religiøs tro og praksis i både større og nyere religiøse bevægelser som disse ældre og nyere religioner klaret de udfordringer og forandringer i det moderne liv. Jeg underviste regelmæssigt et udvalg af studerende og på kandidat-niveauer i komparative, filosofiske og sociale, videnskabelige studium af religion på Southern Methodist University. Jeg førte også et vedholdende og omfattende program af boglig forskning og udgivelse i mit område af specialisering efter at have udgivet fem bøger med moderne religiøse tanker med titlerne Radikal kristendom (1968), H. Richard Niebuhr (1977), Det knuste spektrum (1981), Den frygtelige forsagte: Essays om religion og revolution (1987) og Dax Case: Essays i medicinsk etik og menneskelig betydning (1989) såvel som adskillige artikler i førende lærde dagbøger som Harvard Theological Review, Journal of Religion, Journal of the American Academy of Religion, studier af religion, religion i livet, det religiøse studie-review og the Journal for det videnskabelige studium af religion.

Som specialist i moderne religioner har jeg udført et omfattende videnskabeligt studium af Scientology Kirken. Jeg har læst det meste af større teoretiske tekster skrevet og udgivet af L. Ron Hubbard, gennemgået mange af de tekniske og administrative bulletiner forberedt af Hubbard og de administrative og kirkelige ledere og undersøgte repræsentative eksempler på uddannelses-manualer brugt af undervisere og studerende til forskellige kurser, der tilbydes af Scientology kirken. Jeg har også læst et antal journalistiske biblioteker og studier af Scientology Kirken. Desuden har jeg talt med praktiserende scientologer og besøgte deres 46th Street kirke og 82nd Street Celebrity Center i New York, deres Flag Service Organisation i Clearwater, Florida, og deres Celebrity Center i Dallas, Texas.

II. Opgave
DOWNLOAD HVIDBOG