Hvordan man forbliver rask | Resursecenter til forebyggelse

I.
KVALIFIKATIONER

Jeg er i øjeblikket ansat som adjungeret professor i religiøse studier på Washington Universitet i St. Louis, Missouri, hvor jeg underviser i kurser om ”Kristendommen i den moderne verden”, ”Nye religiøse bevægelser i Amerika”, ”Den nordamerikanske religiøse oplevelse” og ”Introduktion til verdens Religion”. Jeg arbejder endvidere selvstændigt som skribent, redaktør, foredragsholder og konsulent inden for områderne teologi og religion. Jeg er fuldgyldigt medlem af American Academy of Religion. En kopi af min levnedsbeskrivelse er vedlagt.

Jeg modtog en B.A. i filosofi i 1962 fra Quincy Universitet, Quincy, Illinois, en B. Div. magna cum laude i 1966 fra Harvard Divinity School, Cambridge, Massachusetts, og en ph.d. i specielle religiøse studier i 1981 fra St. Michael’s College, Toronto School of Theology, Toronto, Ontario. Min ph.d. omfattede en undersøgelse af de nye religiøse bevægelser i USA og i udlandet efter anden verdenskrig med henvisning til deres trossystemer, livsstil, lederskab, motivation og oprigtighed, materielle eksistenstilstande og brug af religiøs terminologi. Som en del af mine ph.d.-studier studerede jeg også gamle sekteriske bevægelser såsom Qumran-samfundet, orfisme, mysteriereligioner og middelalderlige religiøse ordener og sekteriske bevægelser. Jeg var en Fulbright-forsker i filosofi og oldtidens mellemøstlige religioner ved Heidelberg Universitet i løbet af 1966-67 og National Defense Foreign Language Fellow (Title VI) i semitiske sprog ved Pennsylvania universitet i 1968-69.

Ud over min akademiske uddannelse i religiøse studier har jeg personligt deltaget intensivt i det religiøse liv som klosterbroder hos franciskanerordenen, i folkemunde kendt som franciskanerne. Jeg gik ind i det forberedende præsteseminarium, da jeg var 12½ år gammel. I en alder af 18 gjorde jeg det på fuld tid og gik ind i noviciatet for et år med bøn, meditation og stilhed. I en alder af 19 i 1958 aflagde jeg mit første, midlertidige klosterløfte om fattigdom, kyskhed og lydighed. Fra 1958 til 1962 studerede jeg filosofi og humaniora. I 1962 aflagde jeg det endelige, højtidelige klosterløfte om fattigdom, kyskhed og lydighed, hvorefter jeg begyndte mit formelle studium af teologi herunder de kristne skrifter, systematisk teologi, etik, kanonisk ret, kirkens historie og arkæologi osv. Det løfte om fattigdom betød, at jeg ejede absolut ingenting, ikke engang det tøj jeg bar. Jeg boede på tre forskellige klostre i Illinois og Ohio og besøgte mange andre over hele Midtvesten. I 1964 besluttede jeg at forlade klostret. Jeg fulgte alle de kanoniske procedurer for lovlydig afrejse og fik dispensation fra mine løfter direkte fra Pave Paul 6. i 1965. Jeg forbliver en praktiserende katolik. Som klosterbroder oplevede jeg en slags religiøs livsramme meget lig, hvad medlemmer af Søorganisationen har i form af studium, disciplin og engagement.

Før min nuværende position underviste jeg på St. Louis Universitetet, St. Louis, Missouri, hvor jeg var bestyrer af kandidatprogrammet i religion og undervisning (Graduate Director of the Masters Program in Religion and Education) og holdt foredrag om ”Den amerikanske religiøse oplevelse” 1977-79; Toronto Universitetet, Ontario, 1976-77, hvor jeg var vejleder i komparativ religion; St. John’s College, Santa Fe, New Mexico, 1970-75, hvor jeg var vejleder i programmet ”Store bøger”; LaSalle College, Philadelphia, Pennsylvania, somrene 1969-73, hvor jeg underviste i bibelstudier og religionsantropologi; Boston College, Chestnut Hill, Massachusetts, 1967-68, hvor jeg underviste i bibelstudier; og Newton College of the Sacred Heart, Newton, Massachusetts, hvor jeg underviste i bibelstudier.

Siden 1968 har jeg skrevet såvel som holdt foredrag om nye religiøse bevægelser i Nordamerika og andre steder i det 19. og 20. århundrede, herunder Great Awakening, shakerne, mormonerne, syvende dags adventisme, Jehovas Vidner, New Harmony, Oneida-samfundet, Brook Farm, Unification Church, Hare Krishna-bevægelsen og Scientology Kirken. Jeg har holdt foredrag med de nye religioner som emne på læreanstalter, universiteter og konferencer i USA, Canada, Europa, Japan og Kina. Jeg har også afgivet vidneudsagn til USA’s Kongres, New Yorks lovgivende forsamling og Ohio, Illinois, og Kansas’ lovgivende forsamlinger om forskellige aspekter af de traditionelle religioner og nutidens nye religioner, som jeg har langsigtet førstehåndsviden om. I forskellige lokaliteter og retssager har jeg afgivet udtalelser og vidnesbyrd om Holy Spirit Association for the Unification of Christianity (Unification Church), Scientology Kirken, den hinduistiske Vaisnavites (Hare Krishna), WICCA, Bruderhof, den kristne milits, Anabaptist Amish, Christian Pre-millennialists, rastafaritilhængere og andre.

Jeg har studeret Scientology Kirken indgående siden 1976, hvilket omfatter dens store mængde af skrifter. Gennem besøg i Scientology kirker og centre i Los Angeles, Gilman Hot Springs, Californien; Clearwater, Florida; St. Louis; i Portland, Oregon; Toronto og Paris, har jeg gjort mig fortrolig med religionens dag-til-dag virkemåder. Jeg har haft mange interviews med enkelte medlemmer af Scientology Kirken og har observeret scientologer engagerede i de centrale religiøse udøvelser af den trosretning. Jeg er desuden bekendt med det meste af den litteratur, der er skrevet om Scientology fra objektiv videnskab til journalistiske beretninger til partiske kommentarer, både gunstige og ugunstige. På grundlag af denne omfattende undersøgelse og i lyset af min akademiske baggrund og min fortsatte professionelle erfaring har jeg dannet udtalelserne nedenfor.

F. E-Meteret
DOWNLOAD HVIDBOG