Idet Hartney taler om de samfundsprogrammer og humanitære initiativer, som Scientology kirken sponserer, beskriver han Scientology kirkens ”stærke flerkulturelle ånd samt [kirkens] respekt og værdighed for individer”, som ”ikke kun er velkommen her, men er næsten nødvendig”. Han priser L. Ron Hubbard som ”en af det 20. århundredes store reformatorer.”

VIDEOAFSKRIFT:

Jeg mener, at det er en af Scientologys grundsten at bringe mange samfund sammen. Ved åbningen så vi mange folk fra forskellige kulturer og trosretninger, der deltog. Det var fantastisk. Enhver organisation, som omfatter den stærke flerkulturelle ånd, universalisme samt respekt og værdighed for individer, er ikke kun velkommen her, men næsten nødvendig.

Det, der interesserer mig mest, er det, I gør derude – arbejdet med Narconon, Criminon, uddannelsesmæssige bevægelser, tiltag for at bekæmpe uvidenhed, stoffer og en masse andre ting. Det er spændende at se, at et sted som dette vil blive koordineringscentret for så mange aktiviteter, som jeres organisation har i gang.

Mine tanker om Hubbard, som også bliver mere og mere tydeligt for akademiet, er, at han var en af det 20. århundredes store reformatorer. Hans arv er forbløffende, men i tillæg er han også en af de store religiøse og åndelige reformatorer i nyere tid, og af de grunde er han et ret enestående menneske.

DOWNLOAD HVIDBOG